Viime torstaina ja perjantaina (16.-17.8) meillä oli koululla international orientation kansainvälisille opiskelijoille, joita tänä lukuvuonna aloitti yhteensä n. 200. Meitä suomalaisia on täällä neljä; saksalaisia, intialaisia ja japanilaisia oli paljon. Ensimmäisenä päivänä meille kerrottiin siitä kuinka ihmeellinen maa Amerikka on eli opiskelusta jenkkiläisessä yliopistossa. Saimme aiheesta oikein kirjasen "U.S. Classroom Culture". Meille kerrottiin, että tunnilta saa mennä vessaan lupaa kysymättä, mutta jos aikoo lähteä aikaisemmin niin siitä on hyvä mainita tunnin alussa. (Puhumme siis yliopistosta.) Täällä kirjastossa kirjat ovat aiheittain avoimissa hyllyissä ja niitä saa ihan itse ottaa hyllystä ja selailla. (Kaikkialla tämä ei ilmeisti ole selvää, toisissa maissa kirjat täytyy pyytää kirjastosta ja ne ovat kaapeissa.) Meille oli puhumassa yliopistolta tyyppi, joka ilmeisesti työkseen kiersi kirjastoja ympäri maailmaa. Oli kuulemma käynyt yli kahdessa sadassa kirjastossa.
Lisäksi meille kerrottiin, että tunnilla pitää keskustella, opettajia saa "haastaa" eikä tarvitse olla samaa mieltä, koulutöissä ei saa käyttää lähteinä toisten tekemiä koulutöitä vaan pitää käyttää tieteellisiä artikkeleita...yms. Kyllä tuntui siltä kuin tyhmälle puhuttaisiin. Täällä yliopistossa opiskelu ilmeisesti vastaa aika paljon Suomen lukiota käytäntöjensä puolesta. Ehkä noista opeista oli sitten joillekin hyötyä...
Toisena päivänä kerrottiin sitten jo enemmän asiaa. Tänne tulevien opiskelijoiden tulee valita kursseja vähintään kahdentoista credits -pisteen arvosta (enintään kuudentoista). Mikäli on valinnut minimin eli 12 niin kursseja voi jättää pois vain erittäin tiukoista syistä lomakkeen täyttämällä. Muutoin viisumin ei katsota enää olevan voimassa vaan joutuu lähtemään maasta. Tärkeää tänne tulevaisuudessa opiskelemaan tuleville on tietää se, että jos on valinnut minimikurssimäärän, kurssia EI saa jättää kesken vain lopettamalla luennoilla käymisen. Jos huomaa, että kurssista tulee huono arvosana niin kannattaa mieluummin ottaa F eli failed (hylätty) kuin merkintä "keskeyttänyt", sillä jos kurssimäärä ei täyty niin joutuu pois maasta. F paperissa kuitenkin täyttää kurssimäärän, vaikka kokeen reputtaisikin.
Meillä varsinaiset luennot alkavat ensi maanantaina 20.8. Esimerkiksi minulla on tunteja maanantaisin klo 13-17, tiistaisin 19-22.00 ja keskiviikkoisin 13-22.00 (keskiviikkona on kyllä parin tunnin hyppytunti). Muina päivinä ei ole luentoja, vaikka olen valinnut maksimimäärän kursseja. Kuten varmaan huomasitte, luennot jatkuvat täällä todellakin iltakymmeneen. Niin myöhään ei ole enää turvallista liikkua yksin ulkona, joten Santeri tulee tiistaisin hakemaan miuta koululta ja keskiviikkona meillä on viimeiset tunnit yhdessä niin mennään sitten samaa matkaa kotiin. Santerilla puolestaan on koulua vain maanantaisin ja keskiviikkoisin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti